Menu Sluiten

Auray

Het verblijf van Cladie Mary uit Auray in België

Van 28/04/2023 tot 12/05/2023 bij Nien uit 6LWI

In de periode dat Cladie naar België kwam vonden op school de laatste individuele en klasfoto’s voor de zesdejaars plaats. Traditiegetrouw kwamen de zesdes in hun chicste kleren naar school die dag. Natuurlijk maakten we ook een leuke foto met Cladie erbij! 

Onze 100 dagen was helaas op de dag dat Cladie moest vertrekken. Ondanks dat heeft ze toch een beetje de sfeer kunnen opsnuiven doordat we de nacht voordien op school zijn blijven slapen. Na een kleine barbecue  op de speelplaats werden we nog verwend met een rondleiding doorheen de school met de nooit vervelende uitleg van meneer Verschoore. Cladie vond het super dat ze dit met ons mocht ontdekken, want zelfs wij, laatstejaars, hadden deze hoekjes van de school nog nooit gezien. Tijdens deze rondleiding kregen we ook de kans om het dak van het college te beklimmen. We maakten er dan ook gebruik van om een mooie foto te nemen met de Sint-Petrus-en-Paulus Kerk van Oostende op de achtergrond.

Ook bij ons thuis was het nogal een drukke periode op het ogenblik van Cladies verblijf. Naast onze wekelijkse trainingen en sportactiviteiten, was er op 7 mei ook de communie van mijn broer Bas. Voor Cladie was het de eerste keer dat ze een eucharistieviering bijwoonde in de kerk, en al meteen in het Nederlands! Tijdens het feest in de namiddag leerde ze onze familie beter kennen en kon ze zelfs een gesprekje in het Frans voeren met mijn opa die altijd Frans heeft moeten spreken voor zijn job. Op de foto zie je mijn zus, mijn broer en mijn nichtjes samen met Cladie.

Natuurlijk hebben we ook de dagdagelijkse dingen samen beleefd. Zo gingen we elke dag met de fiets naar school. Cladie vond dit veel aangenamer dan de busrit van 30 minuten die ze thuis elke ochtend moet doen. Daarnaast deden we bijna dagelijks een wandelingetje met onze hond Woody, die tot op de laatste dag heel enthousiast bleef wanneer hij Cladie binnen in de woonkamer zag komen. Zo leerde Cladie ook al snel haar eerste Nederlandse woorden: ‘Zit!’, ‘Rustig’, ‘Da’s een brave’.
Tot slot hebben we een aantal mooie uitstapjes gedaan tijdens het Cladies verblijf. We hebben Brugge, Gent en Nieuwpoort bezocht, en natuurlijk ook onze eigen prachtige stad Oostende. We zijn naar Brugge gegaan samen met twee andere uitwisselingsstudenten, Vicky uit Oostenrijk en Sara uit Spanje. Het was een gezellige dag en natuurlijk hebben we hen ook een typisch Luikse wafel laten proeven. Dat was iets dat Cladie zeker ging missen.

Geef een reactie