Menu Sluiten

Taalstage Auray

Mijn taalstage in Auray, een avontuur om nooit te vergeten. De eerste dag was het een beetje eng om terecht te komen in een gezin dat ik niet kende, maar mijn gastgezin stelde me direct op mijn gemak. Ze waren een grote hulp bij het ontdekken van de streek en de gewoontes. Zo bezochten we vele populaire plaatsen die zich rond Auray bevonden. Zoals de Megalieten, de côte sauvetage, port Saint-Goustain, Vannes en nog veel andere dingen. Ook leerden ze me hun gewoontes kennen. Zo leerde ik als een echte Bretoen pannenkoeken maken. Het was een leerrijke reis niet alleen op taalvlak maar ook op vlak van zelfkennis.

Op taalvlak leerde ik veel nieuwe uitdrukkingen en leerde ik de Franse spreektaal, die redelijk wat verschilt van wat wij op school leren. Ik ondervond een stijging in mijn resultaten voor Frans en ik merk ook dat ik door het volgen van vele lessen in het Frans, de leerkracht bij ons beter begrijp. Op vlak van zelfkennis ben ik ook enorm veel gegroeid. Plannen, sociaal zijn, zelf leerstof verwerken, vrienden maken, … allemaal dingen die je op Erasmus moet doen en allemaal tegelijk. Soms kan dit dus wel veel worden. Daarom is het ook belangrijk om van jezelf te ontdekken wanneer je even rust nodig hebt en hoe jij alles goed kan verdelen zodat het je niet te veel wordt. Hier leerde ik dus veel over mezelf.

Het lijkt misschien wel veel werk maar ik heb ook een superleuke tijd gehad met mijn gastgezin en nieuwe vrienden waar ik altijd nog eens naar mag terugkeren. Het was kortom een ervaring die me enorm veel heeft bijgeleerd, waar ik nieuwe mensen heb leren kennen en waar ik erg dankbaar voor ben.

Geef een reactie