Menu Sluiten

Verslag: île de la Réunion

School :

De school was naar ons gevoel net als een paleis. Het was zeer groot en zeer open. Ze hadden ook zeer veel plaatsen waar ze konden zitten als het speeltijd was of als ze eens geen les hadden. De deuropeningen waren allemaal aan de buitenkant gelegen waardoor je dus altijd buiten was wanneer je de klas verlaatte. Dit is natuurlijk bij ons niet mogelijk aangezien wij 4 compleet verschillende seizoenen hebben.

Natuur :

Kelonia

Samen met onze mentor van de school hebben we Kelonia bezocht, een opvangcentrum voor zeeschildpadden. We konden veel bijleren over het zeeleven en de impact van milieuvervuiling op de zeedieren.

Vulkaan

Er is een nog actieve vulkaan die een must is om te bezoeken.  Eens je daar bent heb je de mogelijkheid om tot aan de top van de vulkaan te gaan waar je dus de actieve krater ziet. Je kan op sommige plaatsen nog sporen van lavastromen zien, op de vulkaan zelf zie je als je goed kijkt ook het verschil tussen nieuwe en oude lava. De donkere stromen zijn recenter dan de meer bruinere stromen.

Cirque de Mafate

Cirque de Mafate is een uitkijkpunt waar je het binnenland kan zien, deze is namelijk zeer moeilijk te bereiken. Er wonen mensen in het binnenland maar die wonen zeer erg op zichzelf. Zeer afgesloten van de buitenwereld, aangezien er geen banen leiden naar de kustlijn. Het is zeer indrukwekkend deze huisjes te zien.

Andere

Het eiland heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan enkel deze bekende activiteiten. Er zijn enorm veel watervallen die allemaal uit de bergen komen en uitkomen in de zee. De stranden en zonsondergangen zijn ook niet te missen. Er bevinden zich ook veel lokale marktjes met verse producten die meestal van daar zijn.

Eten :

Het eiland kent een heel belangrijke eetcultuur. We konden vele soorten lokaal fruit zoals pitaya en goyavier en groenten zoals chouchou en brèdes proeven. Daarbij hebben we typische gerechten zoals samoussa’s, het dessert gâteau patate … leren kennen. Rijst, bonen en linzen stonden dagelijks op het menu.
Op zondagmiddag komen vele families samen om te picknicken in de natuur. Elk gezin bereidt eten voor om uiteindelijk met de ganse familie te delen.

Andere:

Musée Stella Matutina

Een aantal leerkrachten waaronder onze mentoren namen ons mee naar Saint-Leu waar wij een museum bezochten. Dit museum vertelde ons wat meer over de geschiedenis van het eiland en de massaproductie van suiker die een belangrijke rol speelde in de groei van het eiland. Het was zeer interessant om de evolutie van het eiland te leren kennen.

Jardin Botanique

Deze tuin beschikt over alle plantensoorten van het eiland. In elke hoek waar je dus kijkt zie je een andere plantensoort. Het is er jaren geleden gepland geweest en staat nu mooi in bloei. Denk maar aan cactussen, bamboe stokken,….

Naast al deze culturele ervaringen hebben we ook banden gecreëerd met onze gastfamilie en vrienden van op school daar. We kregen de gelegenheid om een aantal presentaties te doen over ons land en ons schoolsysteem. Wij hebben dit altijd zeer positief ervaren. 

Geef een reactie